دفاتر قانونی حسابداری 

طبق قانون تجارت، تمامی بنگاه‌های اقتصادی (به غیر از كسبه جزء) می‌بایست كلیه رویداد‌های مالی خود را پس از ثبت اسناد، در محل مناسبی كه قانون تعیین كرده است (ماده ۶ قانون تجارت) ثبت و نگهداری كنند، این دفاتر موسوم به “دفاتر قانونی حسابداری” می‌باشند.

هر واحد تجاری مشمول مالیات، می‌بایست رویداد های مالی خود را در دفاتر قانونی حسابداری ثبت و نگهداری كنند. حتی پس از صدور برگ تشخیص مالیات نیز بهتر است دفاتر نگهداری شوند.

پلمپ دفاتر قانونی حسابداری چیست

دفاتر قانونی حسابداری به جز دفتر دارایی، بایستی توسط اداره ثبت، اوراق آن به ترتیب شماره‌گذاری و با مهر سربی وزارت دادگستری پلمپ شود.

در دفاتر قانونی حسابداری در صفحه اول و آخر با قید تاریخ كلیه مشخصات دفتر درج می‌شود.

طبق ماده 2 قانون آیین‌نامه نحوه تنظیم و تحریر و نگهداری دفاتر قانونی کلیه دفاتر قانونی حسابداری روزنامه و کل بایستی به زبان فارسی تحریر شود و قبل از ثبت هر نوع معامله‌ای در آن طبق ماده یازده و دوازده قانون تجارت توسط نماینده اداره ثبت اسناد امضا و پلمپ شود.

اهمیت تحریر دفاتر قانونی حسابداری چیست

این دفاتر منعكس كننده‌ وضعیت تمامی حساب‌های یك واحد تجاری می‌باشند و همچنین یك سند رسمی برای كاهش اشتباهات حسابداری به خصوص در زمینه عدم ثبت معاملات یا هرگونه اشتباه دیگر به حساب می‌آیند.
این دفاتر تمام جزییات یك حساب را از قبیل تاریخ، مقدار معامله، مانده بدهكار یا بستانكار و… را به طور واضح منعكس و در اختیار استفاده كننده از آن قرار می‌دهند. همچنین دفاتر قانونی به دلیل طبقه‌بندی عملیات به ترتیب تاریخ وقوع، دسترسی‌های بعدی به آن اطلاعات را آسان می‌كنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.